מרמרת של שמאל לבן…

בשישי העלתי שתי כתבות לפיד האחת הראיון האישי של המשורר רועי חסן והשניה הראיון האישי עם מנכ"ל שלום עכשיו אבי בוסקילה.

חלק ניכר פירגנו, ואלם חלק טענו נגד ה"הילולה" – למה?

ובכן ישבתי לי כעת וקראתי את התגובות לא רק אצלי אלא גם בעמודים אחרים וניסיתי לקבל תמונת מאקרו (אזהרה "מדע" זהו פוסט קצת אקדמי…) מה מלינים להם כל אותם מגיבים – אז עליתי על כמה טיעונים ידועים (בכיינים — תגידו תודה שהבאנו אתכם לארץ — תגידו תודה למדינה-לאשכנזים-לנו שהסכמנו להביא אתכם לכאן — מי אתם בכלל רק בוכים ולא עושים כלום)

 

רועי חסן. "כל הילדות שלי פינטזתי להיות הם. להיות ישראלי. לקח לי הרבה זמן להבין שהישראלי הזה הוא בעצם אשכנזי" - מתוך  ידיעות אחרונות שבעה ימים

רועי חסן. "כל הילדות שלי פינטזתי להיות הם. להיות ישראלי. לקח לי הרבה זמן להבין שהישראלי הזה הוא בעצם אשכנזי" – מתוך ידיעות אחרונות שבעה ימים

אבל זה הרי ידוע גזענים מסוג זה יש לנו בשפע והטיעונים הללו הם כמו משחק כדורסל בין שאקיל אוניל לבין ילד בכתה ט'. לא מעניין, מאוד חד צדדי ומרגיש כמו התעללות. אז לאלו אין סיבה להתייחס.

סט שני של טיעונים שאותו – אמסגר בשני טיעוני על הוא יותר בעייתי – כמו גם גזעני – ובעיקר ירוד:
1. הפכתם למשתפי"ם – אתם שעובדים עם מירי רגב – הפכתם למשתפי"ם של השלטון – אתם בעצם משתפי פעולה עם שנאת הערבים, אתם חוגגים על אלו שיותר מדוכאים (אם יש כלל הכרה בדיכוי המזרחי) מכם. אתם היועצים של מירי! (מי ישמע אנחנו כותבים את הנאומים שלה). ובקיצור אסור לכם בכלל לדבר כי אתם לא מוסריים!

2. אתם עלה תאנה. משתמשים בכם (גם משמאל וגם מימין – שהרי בוסקילה הוא לא טוב מספיק להגיע למנכלו"ת שלום עכשיו ללא הפיכתו לעלה תאנה — וחסן הוא לא מספיק חכם להפריד בין תרבות לפוליטיקה של כיבוש שהרי הוא מעולם לא דיבר על זה – והוא בכלל הפך להיות מפורסם "לא בשל איכות שיריו אלא בשל קשריו שלו למשטר"). לא תעשו שום שינוי. יתנו לכם פרסים שלא שווים כלום! ואתם בעיקר שם כי אתם בובות.

אז יש לי תשובות:
1. אני מדבר בשמי – ואולי לא כל אלו שמקבלים את הביקורת הזו (חסן, כחלילי ועוד) באותו מעמד – אני נציג ציבור במשרד התרבות כי אני רוצה לשנות. לא אינני מרויח מכך שקל – אני רק מוציא מכיסי הפרטי ומשלם על כך בשעות עבודה שנשרפות. לא אינני חושב שאני צריך לעשות דין וחשבון למישהו או לאנשים שבשמך שנים ישבו על אותו סיר הבשר ועל הדרך דאגו למשפחות שלהם – ולכל החבר'ה לעבודות. כן, גם עם לימור לבנת הם עבדו כמו גדולים ודאגו לרשת את העצמם עוד ועוד לתוך המערכת. מעניין אחרי שנים שזה היה בסדר פתאום כשיש שרה מזרחית ומזרחים שמגיעים למקומות השליטה כולכם הפכתם להיות טהרנים?

2. לעבוד על נושא התרבות בארץ עם שרת התרבות אינו אומר שאנחנו מקבלים את תפיסת העולם שלה כולה – ואת זה אמר רועי בראיון שלו – אבל רבים החליטו להתעלם. זה לגיטימי אבל מטומטם!

3. מותר להרכיב טיעון קצת יותר מורכב ולא לקבל את האמירה "איתנו או נגדנו" – כמו כן, זכותם של פעילים להגיד לא מוכן לעמוד עם המדכאים שלי במאבקים אחרים! גם זה לגיטימי.

4. אם אנחנו עלה תאנה אז מה הבעיה? למה אתם בלחץ? מה קרה? אתם רועדים שעלי התאנה הללו מתרבים ויש מצב שהם יעשו שינוי? מה כולכם רצים ואצים להסביר לנו את מקומנו? מה אנחנו חסרי בינה לראות את מה שכולכם רואים? איפה הייתם עשרות שנים כשאפילו עלי תאנה לא היו שם בממסד? איפה הייתם כשהממסד רדה, דיכא ומחק את דור הסבתות והסבים ודור ההורים שלנו? אה! אז זה היה ממסד הומני? מה אז זה היה ממסד לא כובש? מה הטיעון שלכם לזה?

5. כולם יצאו על אבי בוסקילה שהוא לא מספיק טוב שבחרו ו כי הוא מזרחי – קטע גדול כי מה שהם אומרים הוא שעד כה היו רק אשכנזים כי רק הם טובים? כי אין מזרחים טובים? כי בוסקילה הוא לא מספיק טוב לעשות את האפס עשייה שעשו עד כה בשמאל ללא שום שינוי מהותי מלבד ביצור הימים בשלטון? מה אתם אומרים חבורת כשלונות מפוארים שכמותכם?

6. לסיום, בואו ונדבר על פרסים וכבוד. זה הקטע הכי קורע!!! בא לי כל אחד עם בנוניותו ומקבל פרסים במשך עשרות שנים ועושה מזה הון פוליטי-תרבותי-חברתי וכולם מהללים ומשבחים! באה שרה מזרחית ומחליטה לראשונה בתולדות המדינה לתת פרס למשוררים מזרחים – וכל המדינה מתהפכת בין "קיבלו כי הם משתפי"ם" ו"אם בוכים אז מצליחים" – אצלי בשכונה היו אומרים באמא שלכם! כי 70 שנה של פרסים על כלום זה בסדר וכעת אמות מידה חדשות כי אתם התחלטם לקבל…בחיי שיותר עלוב מזה לא ראיתי הרבה זמן.

הצעות ידידותיות:
1. שחררו – נראה לי שהגיע הזמן שתפנימו – מי שצחק על הסדרה "ערסים ופרחות האליטות החדשות" אולי מבין כעת את המשמעות.

2. מותר לעבוד גם עם הימין – לשמאל אין מונופול על המוסריות או שינוי – ניסו לא הצליחו – תביאו בשורה חדשה נדבר – עד אז עשו טובה שחררו! יש דברים חדשים שקורים והניסיות שלכם לטהרנות מקצועית די נמאסו.

3. לא כל מה שקורה בימין או בשמאל כעת ישר אפשר להפנות לאבי או רועי או כל אחת/ד מאיתנו – אנחנו לא מייצגים את כולם – תירגעו אנחנו לא הפכנו לגזענים – אני לא שונא ערבים, בעד זכויות לפלסטינאים ומדינה משלהם – מתנגד למדיניות הפרדה בישראל וחושב שיש המון בעיות. אולם, זה לא ימנע מבעדי לעבוד לשנות דברים אחרים.

4. למרות המחשבה שרק אתם טובים ורק לכם הגיעו פרסים בשל איכות – הגיע הזמן שתבינו שגם אחרים יכולים – אז שחררו מהמרמרת זה עושה קמטים ואולקוס.

חג שמח ובשורות טובות
הני

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • אלי  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 4:30 pm

    הנוהל הרגיל – הני זובידה מעלה ראיון. ואחרי יום או יומיים בא פוסט נוסף, שבוא הוא מביא כמה טענות (טפשיות במיוחד), שאותן הוא קרא לטענתו בתגובות לראיון, שהן הפלטפורמה לפוסט נוסף, שבו הוא תוקף את מי שלדבריו הם "גזענים ירודים, שלא מסוגלים להכיל טיעון מורכב", ועל הדרך מנפנף בשמות של אנשים מוכשרים, שעשו דברים יפים כאילו כל מי שחולק עליו לא מבין אותם (במקרה הזה, הערסים והפריחות המופתי של רון חכלילי המצויין).

    לכותב הני זובידה, שיש לו רק טריק אחד, שגם הוא משומש מאד, יש לי תשובה קצרה. קראתי גם את הראיון עם חסן, וגם את זה עם בוסקילה. חסן הוא ליצן, שמקומו הטבעי הוא בקרקס של אהריש, שם הוא יכול לפזר חופשי את תובנותיו המשעממות. את בוסקילה אני לא מכיר, אבל בראיון איתו אין שום חדש, והוא נשמע כמו האשכנזי הציוני והמתחסד המאוס יריב אופנהיימר, רק שהוא ממוצא מרוקאי. על שניהם סבתי המנוחה היתה אומרת ביידיש- דיזלבע דרעק.

    ולנציג הציבור הני זובידה אעיר רק, שהשרה רגב לא אמרה שום דבר חדש. את כל מה שהיא אומרת היא העתיקה מהפנתרים השחורים. אם אתה עובד איתה על נושא התרבות, תתחיל בזה שהיא לא תסתפק בפוזות עם פנתרים שחורים לצלם של ידיעות אחרונות, אלא תכיר את ההצדעה שלהם ואת ההבדל בינה לבין הצדעה במועל נאצי. מהסתה ומבורות לא יבוא שום שינוי תרבותי או חברתי.

    אפרופו טיעון 2 שלך, עוד לא הבנתי ממך מה בדיוק אתה לא מקבל במשנתה של השרה רגב. את הרדיפה שלה אחרי תאמר נפאר והדרישה שלה לבטל את הופעתו בחיפה? את הטענה שלה בניו יורק טיימס מלפני יומיים, לפיה מי שלא יהיה נאמן למדינה (מה זה בדיוק?), לא יקבל תקציבי תרבות? את הטענה שלה שראיאה בשיריו של נפאר היא בבחינת "דע את האוייב"?, את האיום שלה לסגור תיאטרון ילדים, שאחד הבעלים שלו לא מוכן להופיע מעבר לקו הירוק במסגרת עבודתו בקאמרי? אתה יודע למה לא הבנתי? כי אתה לא כתבת מה דעתך בנידון.

    אגב, מזמן לא הבאת את מלקולם אקס. חסן אמר בראיון איתו, משהו כמו, שאם דרוויש היה יודע על אנשים, שמעלים שיר שלו בטקס ממלכתי, הוא היה בז להם. אני לא אנהג כמו חסן ולא אדבר בשם אנשים מתים, ולכן אני אשאיר פתוחה את השאלה מה היו חושבים דרוויש, או מלקולם אקס, על אנשים כמוך וכמו חסן. נדמה לי, שאתם יודעים את התשובה.

    • עוזי קטן  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 6:01 pm

      אלי, אתה צודק לגמרי בדבריך. ממש הוצאת לי את המילים מהפה. ואגב הביטוי "שמאל לבן" הוא גזעני, ונועד ליצור הפרדה בתוך מחנה השמאל, בדיוק כפי שמייחלים רגב ונתניהו.

      • אלי  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 7:59 pm

        עוזי, הסמול שלנו (ימין המתחזה לשמאל), שכולל גם את שלום עכשיו, הוא אכן אשכנזי ולבן. הוא לא סופר את המזרחים ואת התרבות המזרחית. אני לא ציוני ולא שלום עכשיו, לצערי, מאבי בוסקילה לא שמעתי שום דבר אחר ממה שידעתי עד עכשיו על שלום עכשיו. חסן וערס פואטיקה זה סיפור אחר, ומדינת אשכנז זה יפה ומבטיח, אבל הפלירט שלהם עם השרה רגב לא מבשר טובות.

        • kuzi2016  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 9:27 pm

          תראה, תמיד טענתי שמקומם האמיתי של המזרחים הוא דווקא במחנה השמאל, כי אז יהיה סיכוי לשינוי ,להידברות ולשלום עם הערבים. זו לדעתי הסיבה למשל שפרופסור יוסי יונה נמצא דווקא במחנה הציוני, והוא הדוגמא הטובה לשמאל. אבל, בחיאת, מירי רגב הפשיסטית היא הדוגמא עבור המזרחים?? אז כל עוד המזרחים נמצאים בצד של הימין השונא והמתלהם – עם לה פמיליה שצועקים מוות לערבים, לעולם לא תהיה כאן תקווה, ולעולם לא יהיה כאן שינוי.
          והביטוי "שמאל לבן" גזעני בדיוק כמו הביטוי "ימני שחור".

          • אלי  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 9:45 pm

            עוזי, מסכים רק חלקית. אתה צודק לגבי השרה רגב, אבל זה לא העיקר. הסמול הוא אשכנזי ולבן ואנטי מזרחי, ולכתוב את זה זו לא גזענות. אם כבר הזכרת את הלה פמיליה, אז כמי שסולד בכל ליבו מהארגון המתועב הזה, אני מוכרח לציין שהיחס אליו מדגים יפה את הגזענות של הסמול הלבן. בזמן שחלאות הלה פמיליה צועקים מוות לערבים, האשכנזים שמנהלים את המדינה הורגים אותם (בדרך כלל באמצעות הוראות שהם נותנים לפועלים השחורים שלהם- דרוזים, מזרחים, רוסים ואתיופים). הסמול האשכנזי הנאור בעיני עצמו מתגולל על הגזענות של לה פמיליה, שהיא בהחלט מטרידה, אבל הוא עושה זאת על מנת להלבין את הגזענות שלו, שהיא מטרידה לא פחות ממנה. חשוב להאבק נגד התופעה המחליאה של הלה פמיליה, אבל לדעתי חשוב יותר להלחם נגד הצביעות השקרנית של הסמול האשכנזי, שהוא גזען לא פחות ומסוכן הרבה יותר מאשר הלה פמיליה, גם ליהודים וגם לערבים.

            • kuzi2016  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 10:39 pm

              קריאות מוות לערבים לא הורגות את הערבים באותו הרגע אלא מאוחר יותר כשמתבצע למשל לינץ' בערבי או כשמישהו מחליט לשרוף ערבי רק מתוך שנאה או כשמציתים למוות משפחה שלמה של ערבים. זה לא בר השוואה לשום דבר אחר. אני גם משוכנע שכשנתניהו התריע בפני אוטובוסים של ערבים שרצים להצביע בקלפיות אנשי לה-פמיליה רצו להצביע עבורו.

          • אלי  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 9:46 pm

            עוזי, מסכים רק חלקית. אתה צודק לגבי השרה רגב, אבל זה לא העיקר. הסמול הוא אשכנזי ולבן ואנטי מזרחי, ולכתוב את זה זו לא גזענות. אם כבר הזכרת את הלה פמיליה, אז כמי שסולד בכל ליבו מהארגון המתועב הזה, אני מוכרח לציין שהיחס אליו מדגים יפה את הגזענות של הסמול הלבן. בזמן שחלאות הלה פמיליה צועקים מוות לערבים, האשכנזים שמנהלים את המדינה הורגים אותם (בדרך כלל באמצעות הוראות שהם נותנים לפועלים השחורים שלהם- דרוזים, מזרחים, רוסים ואתיופים). הסמול האשכנזי הנאור בעיני עצמו מתגולל על הגזענות של לה פמיליה, שהיא בהחלט מטרידה, אבל הוא עושה זאת על מנת להלבין את הגזענות שלו, שהיא מטרידה לא פחות ממנה. חשוב להאבק נגד התופעה המחליאה של הלה פמיליה, אבל לדעתי חשוב יותר להלחם נגד הצביעות השקרנית של הסמול האשכנזי, שהוא גזען לא פחות ומסוכן הרבה יותר מאשר הלה פמיליה.

  • עוזי קטן  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 4:56 pm

    השינוי היחידי שרוצים מירי רגב ונתניהו, זה דיכוי חופש היצירה וסתימת פיות כמו בכל המשטרים האפלים הקיימים סביבנו , וזאת על ידי הפיכת משרד התרבות למשרד ההסברה של השלטון, בדיוק כפי שהם פועלים בתחום התקשורת. רדיפת ה"שמאל הלבן" הפכה אצלם לאובססיה, ולמלחמת חורמה, ולשינאת חינם. די לנו עם רצח רבין!

  • הרגע סיימתי להכין את הקוסקוס  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 5:02 pm

    שמעתי וקראתי את שלושת הלינקים שצרפת לפיד.
    1. הכתבה עם רועי מאלפת חדה ועניינית, ומיד הלכתי לקרוא את מדינת אשכנז. עד היום לא התחברתי לשירה…בלשון המעטה, לא דיברו אליי כל המילים ה"יפות" עם "המשמעות" ה"נאורה והעמוקה". ואז כשקראתי את מדינת אשכנז ועוד שירים של רועי , פתאום קרה לי דבר נפלא, ממש כמו שקרה בטקס העצמאות, הרגשתי שייכות, הזדהות, פתאום לקרוא שירה זה דבר מהנה. הרגשתי שמישהו משמיע את קולי, שהוא נמצא בתוכי ודולה משם את כל הכאבים, הרגשות, הכעסים והחוויות ומצליח להעלות אותם על הכתב בכישרון רב.
    2. קראתי את דבריו של אבי בוסקילה , האיש מדבר להיגיון הראיון איתו גרם לי לבחון מחדש את מערכת האמונות והעמדות שלי. הייתי בטוחה ששלום עכשיו ואני זה שני קווים מקבילים, התבדתי.
    3. כרגיל הני, עושה שיקוף לכל הגזענים שבחוץ ושבארון וזה כואב וקשה להם, אל תפסיק. ידע הוא כוח ולך יש ממנו המון תמשיך להציף ולהעלות את כל העוולות, חוסר הצדק והגזענות שיש במדינת אשכנז. אנחנו כבר לא נעלבים מאכלולי שתולי – קפצולי.

  • מוני יקים אנטיציוני  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 6:17 pm

    בקיצור ניתן להסיק שהסמול הכוזרואשכנאזי הגזעני שעיקר עיסוקו ב 70 השנים האחרונות היה איסוף פריבילגיות עקב לבניניותו נישכב כעת על הגב ומפרפר לכל הכיוונים כי רועי חסן והני זובידה גונבים לו את הההצגה ומציגים פוטנציאל של שמאל אמיתי אנטיציוני מעבר לקלישאות המיושנות של החלוקות המלאכותיות לימין ושמאל.

    • עוזי קטן  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 7:05 pm

      והשואה לדורותיה היתה ה"פריבילגיה" הגדולה ביותר שהוא קיבל עקב "לבניניותו".

    • עמי  ביום אוקטובר 23, 2016 בשעה 7:47 pm

      מוני, הני זובידה זה שמאל אנטי ציוני? אם כך, הועדה שהוא היה חבר בה לבחירת מדליקי המשואות ביום העצמאות זה כנראה מועצת החכמים/ות של השמאל האנטי ציוני הזה והכומר נדאף, שהדליק משואה לתפארת גיוס ערבים לצבא הוא הרמטכ"ל של האנטי ציונים השמאליים. כנראה שתית קצת יותר מדי בארוחת החג.

  • ethy ab  ביום אוקטובר 24, 2016 בשעה 11:50 am

    אני קוראת ומחייכת.
    כמה רוע יש בציבור וכמה גזענות.
    לא משנה איך אנחנו נראים ומהיכן הגענו.
    כולנו הגענו לעולם מ-אמא כל שהיא בדרך הטבע.
    השנאה מביאה רק רע.
    במקום לקרב , היא מרחיקה וגורמת למלחמות מיותרות.
    כולנו בני אדם ללא הבדל דת גזע או לאום שחיים על אותו כדור הארץ.
    מעט טוב לא יזיק לאף אחד.
    מי שמושיט יד מקבל חזרה.
    משנאה צומחת רק שנאה.
    והגזענות שיש כאן רק תחסל את מעט הטוב שנשאר כאן. במדינת כל אזרחיה.
    חומר למחשבה.

    • עוזי קטן  ביום אוקטובר 25, 2016 בשעה 9:29 am

      מה הפליאה שלך??. שינאת הערבים משרתת פוליטיקאים מהליכוד במיוחד את רגב ונתניהו לחזק את שלטונם הפשיסטי. באופן פרדוקסלי אלו שקוראים קריאות "מוות לערבים" הם אנשים שיש להם שורשים ותרבות ערבית וגם מכנים את עצמם "מזרחים". שינאת ה"שמאל הלבן" היא ישנה נושנה והיא זו שהביאה בין היתר לרצח ראש ממשלה בישראל. אז מה את מתפלאת שהשינאה מושרשת בציבור בישראל??

  • shaultweig  ביום אוקטובר 26, 2016 בשעה 3:32 pm

    המשורר הלאומי החדש הוא רועי חסן

    [..]המשורר הלאומי החדש מאשר: הייקים צדקו. האוסט-יודן באמת היו פרימיטיבים לעומת אלה מברלין. רק שאלה אחת: כשרועים צאן ומגדלים גזר, אין מצב שהכבשים יאכלו את כל הגזרים?[..]

    • עוזי קטן  ביום אוקטובר 27, 2016 בשעה 8:20 am

      הגזרים של האוסט-יודן נתניהו לעולם ייגמרו, ואם הם כן ייגמרו, הוא יאכיל את הצאן בקריסטל מת' מאורן חזן.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: